Uncategorized

Chec de cafea

1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati o tava de chec cu hartie de copt.

2. Amestecati untul si zaharul pudra pana ce amestecul devine pufos. Bateti ouale, unul dupa altul, adaugand 15 g de faina daca incepe sa se inchege. Adaugati lichiorul de cafea.

3. Adaugati faina ramasa si praful de copt si amestecati. Puneti jumatate din umplutura intr-un alt bol si amestecati cafeaua.

4. Turnati o lingura din fiecare umplutura (cea fara cafea si cea care contine cafea) in tava, apoi repetati procesul cu umplutura ramasa pentru a crea doua straturi. Agitati o data tava pentru a distribui umplutura, apoi invartiti o furculita prin ea pentru a crea un efect de fasii.

5. Coaceti timp de 45-50 de minute sau pana ce o scobitoare iese curata din compozitia propriu-zisa. Scoateti checul si lasati-l sa se raceasca.

6. Pentru a prepara glazura, puneti zaharul pudra intr-un bol, apoi adaugati cafeaua si amestecati bine. Turnati glazura peste prajitura si aranjati bomboanele de ciocolata dupa cum doriti.

Poza principala

prajitura_cafea_expresso_400.jpg

CHEC:
175 g unt nesarat, plus extra pentru uns
175 g zahar pudra
2 oua
15 ml lichior de cafea
175 g faina
5 g praf de copt
45 ml cafea instant dizolvata in 15 ml apa fierbinte
GLAZURA:
175 g zahar pudra
10 ml cafea instant, dizolvata in 35 ml apa fierbinte
18 bomboane de ciocolata cu aroma de cafea

Iata o prajitura delicioasa si pufoasa, dar nerecomandata seara din cauza continutului ridicat de cafea.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments


cmanager

Comentarii

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE