Uncategorized

Chec de inghetata cu ciocolata si menta

1. Intindeti o foaie de copt intr-o tava de chec. Lasati inghetata sa se inmoaie, apoi impartiti-o in trei boluri si puneti doua dintre acestea in frigider. Incalziti lichiorul, daca folositi, la microunde. Amestecati cacaua in lichidul cald pana ce acesta devine omogen. Amestecati compozitia de cacao in bolul de inghetata ce nu se afla in frigider. Presarati inghetata aromata in tava de chec pregatita pentru a realiza primul strat, apoi puneti-l in congelator pana devine solid. 

2. Luati unul dintre boluri din frigider si lasati-l sa se inmoaie. Taiati jumatate din menta proaspata si adaugati-o la inghetata alaturi de cateva picaturi de colorant verde.

3. Amestecati bine, dupa care adaugati peste primul strat din tava. Puneti la congelator din nou compozitia pana ce aceasta se intareste.

4. Luati si ultimul bol din frigider si lasati-l sa se inmoaie. Amestecati batoanele de ciocolata taiate foarte fin cu menta faramitata.

5. Turnati peste al doilea strat din tava. Acoperiti cu o folie de plastic sau de aluminiu si lasati compozitia la congelator peste noapte daca este posibil, pana se intareste bine. 

6. Pentru a servi, topiti ciocolata alba. Intoarceti tava de chec pe un platou si puneti o carpa fierbinte peste pentru ca inghetata sa se poata desprinde mai usor. Decojiti hartia de copt. Puneti ciocolata topita intr-o punga de plastic, taiati un colt si turnati fin cicocolata peste inghetata. Decorati cu frunzele de menta ramase.

IDEI: 

Nu lasati inghetata sa se inmoaie prea tare in timp ce realizati acest desert. Acest lucru va permite aerului din inghetata sa se piarda, textura desertului nemaifiind atat de omogena. 

Puneti platoul in care vreti sa serviti desertul in frigider inainte de a intoarce checul pentru a nu permite acestuia sa se topeasca dinainte. 

Taiati desertul chiar la masa – este mult mai atractiv.

Inmuiati un cutit ascutit intr-un borcan cu apa fierbinte inainte de a servi pentru a felia mai usor. 

Poza principala

h_00851012mica.jpg

2 kg inghetata de vanilie de buna calitate
50 ml ciocolata sau lichior cremos cum ar fi Cape Velvet sau Amarula (optional)
30 g cacao
125 g frunze de menta proaspate
colorant alimentar verde
100 g baton de ciocolata cu menta faramitat
100 g ciocolata alba, rupta in bucati, pentru decorat

Este mai bine sa faceti acest desert cu o zi sau doua in avans pentru a va asigura ca cele trei straturi se intaresc cum trebuie.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE