Chec

1.Bate ouale cu zaharul, adauga uleiul si mai mixeaza 2-3 minute. Adauga laptele, iar la final, pune faina amestecata cu praful de copt.
 
2.Unge cu ulei si tapeteaza cu faina o tava de chec si toarna jumatate din compozitie.
 
3.In restul compozitiei, pune cacaua cernuta, amesteca bine si adauga aluatul peste cel alb. Amesteca usor cu un betigas (unul pentru frigarui, de exemplu) pentru a realiza acel model marmorat.
 
4.Da la cuptorul incins pentru 35-40 de minute si scoate dupa ce ai facut testul cu betigasul (trebuie sa ramana curat dupa ce l-ai introdus in compozitia coapta). Pudreaza cu zahar vanilat si taie-l in felii numai dupa ce s-a racit.
 
Sugestie Topeste in baie de aburi cateva patrate de ciocolata menaj impreuna cu 100 ml de cafea solubila, adauga doua linguri cu frisca lichida, amesteca bine si toarna totul peste checul racit (inca netaiat).

Poza principala

chec_mica.jpg

5 oua
400 g faina
200 g zahar
200 ml ulei
100 ml lapte
1 plic praf de copt
2 lingurite cu cacao

Cand vrei sa prepari o prajitura rapida, reteta de chec e cea mai la indemana: usor de facut si pofticioasa.
Numar de portii
8
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE