Cheesecake cu ciocolata

Amesteca branza cu zaharul pudra, zaharul vanilat, esenta de rom si zeama de lamaie. Dizolva gelatina in apa rece si adaug-o treptat la branza, amestecand continuu pentru omogenizare, apoi lasa 1 ora la rece.

Intre timp, bate ouale cu zaharul tos, incorporeaza faina, adauga praful de copt stins si ciocolata rasa. Pune 2/3 din aluat intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina si coace ca cuptor incins 10-13 minute.

Apoi coace si restul de aluat 8-10 minute. In timp ce se racoresc blaturile, incorporeaza in crema de branza 250 de frisca. Asaza blatul gros pe un platou rotund, adauga crema de branza si acopera cu blatul subtire.

Topeste usor untul cu ciocolata rasa, toarna glazura peste prajitura si adauga deasupra frisca.

Poza principala

prajitura-cu-branza-si-ciocolata_400.jpg

500 g branza de vaci,
3 oua,
5 linguri de faina,
90 g zahar pudra,
60 g zahar tos,
3 linguri de cacao,
50 g ciocolata rasa,
25 g unt,
6 foi de gelatina,
zeama de la o lamaie,
2 plicuri zahar vanilat,
1 praf de copt,
esenta de rom,
frisca

Cui nu-i place cheesecake-ul? Iata o reteta care combina savoarea cheesecake-ului cu ciocolata. In plus, nu trebuie sa mai alergati dupa Mascarpone, puteti folosi branza obisnuita de vaci.
Numar de portii
12 bucati
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE