Chefirul întăreşte inima

Text
Laura Udrea
Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Este o băutură din lapte fermentat cu proprietăţi chiar mai valoroase decât iaurtul.
chefir_fotolia_14171835_subscription_xxl2.jpg

În funcţie de durata fermentării, chefirul este de două feluri: slab (fermentează 24 de ore) şi tare (fermentează 72 de ore). Bacteriile îi dau gustul uşor acid, asemănător iaurtului, în timp de drojdia transformă o parte din lactoză în gaz carbonic şi alta în alcool (1-2%). Gustul chefirului însă – unii îl consideră prea acru, alţii prea acid – aproape că nu mai contează dacă ştii cât de sănătos este.

Cel uşor este recomandat în special copiilor (după vârsta de 7 ani) şi bătrânilor. Cel de-al doilea face bine în gastrite cu aciditate scăzută şi colite. Este însă contraindicat în ulcer, gastrită hiperacidă şi pancreatită.

Simplul consum zilnic al chefirului ar putea pune pe fugă insomniile, nevrozele şi alte afecţiuni ale sistemului nervos.

Este foarte util în infecţii cronice de tip herpes, mulţi doctori recomandându-l în dieta bolnavilor de SIDA. Kefiranul din chefir reduce hipertensiunea şi scade nivelul colesterolului.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE