Chifle cu chimen

1. Amestecati faina si sarea intr-un bol. Adaugati zaharul si drojdia si amestecati. Faceti o gaura in centru si turnati apa fierbinte. Amestecati bine si intoarceti aluatul pe o suprafata curata. Framantati coca timp de 10 minute sau pana cand coca devine elastica si cade de pe degete. Puneti aluatul intr-un bol cernut in prealabil cu putina faina. Acoperiti bolul cu o folie si lasati-l sa stea intr-un loc cald pana ce a crescut.

2. Framantati din nou aluatul. Adaugati chimenul si puneti coca pe o suprafata presarata cu faina. Taiati aluatul in 20 de bucati, modelati fiecare bucata si mai puneti putin chimen pe deasupra.

3. Puneti chiflele de aluat intr-o tava unsa, acoperiti-le cu folie si lasati-le sa stea intr-un loc cald pana ce volumul lor s-a dublat.

4. Preincalziti cuptorul si coaceti chiflele timp de 12-15 minute sau pana ce au prins o culoare maronie.

Poza principala

chifle_de_chimen_400.jpg

1 kg faina
20 g sare
15 g zahar
2 pachetele (10 g fiecare) drojdie
100 ml lapte caldut
500 ml apa fierbinte
30 g chimen

Preparati chiar voi produse de brutarie acasa.
Numar de portii
20 de bucati
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE