Chifle dulci cu branza (Vatrushka)

1.Pentru aluat, încălzește laptele (fără să-l dai în clocot) și dizolvă zahărul, vanilia și drojdia. Adaugă apoi untul, oul bătut și încorporează la final făina cernută și un praf de sare. Frământă până ce obșii un aluat maleabil și fin. Acoperă-l cu un prosop și lasă-l să dospească 45-60 de minute.

2.Pentru umplutură, amestecă brânza de vaci (în prealabil scursă de zer), zahărul, coaja de lămâie, vanilia și o lingură cu ou bătut (restul îl vom folosi pentru uns).

3.Împarte aluatul în 12-14 bucăți, dă-le o formă rotundă și așază-le, la distanță, pe tava de copt tapetată cu hârtie.

4.Apasă cu degetul mare fiecare bilă de aluat pentru a forma acele adâncituri, apoi umple-le cu amestecul de brânză. Lasă-le să mai crească 15  minute, unge marginile aluatului cu restul de ou și dă-le la cuptor până capătă o culoare arămie (cam 20-25 de minute). 

 

Sugstie. Dacă-ți plac stafidele, adaugă-le în umplutură după ce în prelabil le-ai înmuiat în puțin rom (sau apă).

 

Chifle cu măsline și roșii

Poza principala

chifle_dulci_cu_branza___fotolia_61246104_subscription_xxl.jpgc_teleginatania_-_fotolia.com_mica.jpg

120 ml lapte

1 ou

60 g zahăr

1 linguriță cu zahăr vanilat

50 g unt

300 g făină

2 lingurițe cu drojdie uscată

sare

 

pentru umplutură

250 g brânză de vaci

60 g zahăr

1 linguriță cu zahăr vanilat

1 linguriță cu coajă de lămâie

1 ou

 

Chifle braziliene cu parmezan

Vatrushka, un desert ucrainean delicios la micul-dejun sau la gustare.
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE