Chifle pascale cu stafide

1. Cerne faina, drojdia, sarea, zaharul, scortisoara si condimentele intr-un castron. Framanta ingredientele uscate cu unt. Adauga laptele, ouale si stafidele si apoi framanta din nou. Daca aluatul se lipeste de degete, mai adauga faina. 

2. Pune aluatul intr-un castron de sticla uns cu ulei si lasa la crescut timp de 45 de minute. Scoate-l si asaza-l pe o suprafata plana.

3. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Framanta aluatul inca 3-5 minute, formeaza chifle rotunde si pune-le pe o tava de copt unsa. Lasa la crescut inca 20 de minute.

4. Pentru a le decora, amesteca faina, zaharul si apa. Foloseste un sprit pentru a face modele in zig-zag peste chifle. Tine la cuptor 15 minute si serveste cu unt.

Poza principala

h_01044063mica.jpg

500g de faina
8g de drojdie instant
5g de sare
30g de zahar brun
5g de scortisoara
7g de condimente mixte
30ml de unt
185ml de lapte cald
1 ou, batut
80g de stafide
Pentru decor:
65g de faina
5g de zahar brun
40ml de apa

Un desert inedit de Paste, de care se pot bucura si copiii si adultii.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE