Uncategorized

Chifle umplute cu varză

1.Într-un castron, amestecă făina proaspăt cernută cu drojdia, zahărul, ouăle bătute, lapte călduț, un praf de sare și 50 g de unt topit. Frământă toate aceste ingrediente până când obții un aluat bine legat. Acoperă-l cu un șervet și lasă-l la dospit, la loc călduț, aproximativ 50 de minute.

2.Între timp, taie ceapa julien și călește-o în puțin ulei. Adaugă baconul tăiat în cubulețe. După ce s-a rumenit puțin, pune varza tocată fin și scursă. Presară un praf de sare și maghiran proaspăt. Lasă pe foc până se pătrunde bine varza.

3.Împarte aluatul în 8-10 bucăți. Pune în mijloc umplutură de varză răcorită și așază chiflele într-o tavă unsă cu ulei. Unge chiflele cu restul de unt topit și coace-le la cuptor, la foc moderat, 45 de minute. Dacă ți-a rămas umplutură, servește-o alături de chiflele rumene.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Chifle umplute

Poza principala

chifle_mici.jpg

1 kg varză acră

200 g bacon

1 ceapă

2 ouă

300 g făină 

1 pliculeț cu drojdie uscată

100 ml lapte

70 g unt sau untură

1 linguriță cu zahăr

maghiran 

ulei

sare

 

Clătite de cartofi cu varză

Încearcă aceste minunății de chifle umplute cu varză. Sunt pur și simplu delicioase.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE