Chifle umplute

1. Pentru aluat, amestecă într-un vas ingredientele uscate. Adaugă margarina și amestecă cu degetele până ce se formează firimituri.

2. Toarnă apa. La început, aluatul e lipicios, iar după 3-4 minute de frământat, devine moale și fin. Ţine-l la frigider cel puţin o oră.

3. Pentru umplutură, curăţă și taie cartofii în cubuleţe și pune-i la fiert în apă cu sare.

4. Separat, călește ceapa tocată în ulei încins până ce devine aurie. Scurge legumele, pune-le împreună într-un castron și pisează-le mărunt.

5. Sărează și piperează, adaugă zahărul. Întinde o foaie subţire și așază umplutura de la un capăt la altul, sub formă de sul. Acoperă cu o parte de aluat și rulează cu atenţie.

6. Taie felii de 2,5 cm lăţime și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanţă între ele.

7. Trage ușor de marginile aluatului, unindu-le în centru. Dacă iese puţină umplutură, nu-i bai!

8. Dă tava la cuptor 35 de minute ori până ce chifl ele capătă o culoare aurie.

Truc. Ca portofelele (chiflele) să capete un luciu frumos la cuptor, unge-le cu un amestec de amidon (1½ linguri) şi apă rece (230 ml)!

 

Chifle cu chimen

Poza principala

chifle_umplute_mici.jpg

125 g făină

1 linguriță rasăcu praf de copt 

2 linguri cu margarină

60 ml apă călduță

sare

pentru umplutură:

3 cartofi

1 ceapă

2 linguri cu ulei

1 linguriță cu sare

1/2 linguriță cu piper

1 linguriță cu zahăr

 

Chifle cu măsline și roșii

Gustoase și hrănitoare, chiflele umplute sunt ideale pentru prânzul cu familia.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE