Chifle

1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteca faina de paine, faina de prajituri, sare, drojdia instant si zaharul intr-un castron mare. Adauga apa treptat, pana ce obtii un aluat omogen. Framanta timp de 10 minute.

2. Stropeste aluatul cu ulei de masline . Acopera-l cu folie si lasa-l sa creasca pana se dubleaza.

3. Framanta aluatul din nou si adauga uleiul de masline. Fa chifle din aluat si pune-le pe o tava de copt tapetata cu faina. Fa mici incizii la capatul fiecarei chifle.

4. Lasa-le sa creasca pana se dubleaza si pune-le la cuptor timp de 35 de minute.

Poza principala

h_01038926.jpg

250g de faina alba de paine
250g de faina de prajituri
10g de sare
10g de drojdie instant
15g de zahar
250ml de apa calda
45ml de ulei de masline

Chiflele pregatite acasa iti incalzesc casa mai bine decat orice sursa de caldura.
Numar de portii
6
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE