Uncategorized

Chiflute cu scortisoara

1. Puneti mixul pentu paine intr-un bol si adaugati laptele cald, untul topit si 1 lingura de zahar. Amestecati, apoi framantati 5 minute pe o suprafata tapetata cu faina.

2. Pentru umplutura: Amestecati untul, zaharul, scortisoara si oul. Impartiti aluatul in 2. Intindeti una din bucati pe o suprafata tapetata cu faina. Ungeti aceasta bucata cu jumatate din compozitia de scortisoara.

3. Rulati aluatul pe lung, apoi taiati-l in 12 bucati. Puneti fiecare bucata, cu taietura in sus, in cate o chesa. Acoperiti cu folie de plastic si lasati sa creasca pentru 20 de minute la loc cald. Repetati procedura cu cealalta bucata de aluat.

4. Potriviti cuptorul la 200 de grade. Ungeti chiflutele cu ou batut si dati-le la cuptor pentru 15 minute sau pana cand devin aurii. Puneti zaharul pentru glazura intr-o cana si turnati o lingura de apa fierbinte. Amestecati pana se dizolva si ungeti chiflutele de indata ce le scoateti din cuptor. 

Poza principala

rexfeatures_1324361m_mica.jpg

250 g mix pentru paine alba (se gaseste la brutarii)
200 ml lapte cald
30 g unt, topit
1 lingura zahar
1 lingura zahar brun, pentru glazura
Pentru umplutura:
60 g unt la temperatura camerei
60 g zahar brun
1 lingura scortisoara
1 ou, batut
In plus:
1 ou batut pentru uns

Inlocuiti banalul cozonac cu aceste chifle aromate.
Numar de portii
24
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE