De post Retete Uncategorized

Chiftele de cartofi de post

1.Fierbe cartofii în coajă în apă cu sare. Când scobitoarea intră lejer în ei, scurge cartofii, lasă-i să se răcorească puțin și curăță-i de coajă. Pasează-i ca pentru piure.

2.Toacă ceapa, leurda și pătrunjelul. Pune-le peste piureul de cartofi, adaugă margarina, pesmet (vreo 100 – 150 g), sare și piper după gust.

3.Ia cu lingura din compoziția de chiftele de cartofi de post și aplatizeaz-o între palmele umede. Prăjește-le în ulei încins.

4.Servește celor dragi chiftele de cartofi de post alături de o salată de sezon. 

 

Sugestie. Dacă-ți place gustul picant, adaugă în compoziția de chiftele de cartofi de post un ardei iute tocat mărunt. 

 

Sărmăluțe de post cu orez

Poza principala

fotolia_49415095_subscription_xl-c_lenushkab_-_fotolia.com_mica.jpg

1 kg cartofi albi

1 ceapă potrivită

1 legătură de leurdă

1 legătură de pătrunjel

70 g margarină la temperatura camerei

pesmet

ulei

sare

piper

 

Brioșe de post cu ciocolată

Pentru o cină sățioasă, dar și gustoasă, pregătește rețeta de chiftele de cartofi de post.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE