Uncategorized

Chiftele de peste

1. Taie marunt pestele. Pune-l intr-un castron si adauga coriandrul, menta, ghimbirul, usturoiul si ardeiul rosu. Adauga pasta de curry, migdalele, ouale, laptele de cocos, sosul de soia, sosul de peste, sucul de lime si asezoneaza cu sare si piper.

2. Imparte amestecul in cupe si pune-le la frigider timp de 30 de minute. In acest timp, taie castravetele in felii subtiri si lungi. Incalzeste putin ulei intr-o tigaie si prajeste portiile de amestec de peste cate 3 minute pe fiecare parte.

3. Pentru servire, pune chiftelele de peste pe un strat de felii de castravete si stropeste cu sos dulce de chilli. Garniseste cu coriandru proaspat si felii de lime.

Poza principala

9.jpg

500g de somon sau pastrav fara oase si piele
1 manunchi de coriandru proaspat, taiat marunt
1 manunchi de frunze de menta, taiate marunt
15g de ghimbir proaspat taiat
1 catel de usturoi, taiat marunt
1 ardei rosu, fara seminte, taiat marunt
10ml pasta verde thailandeza de curry
200g de migdale taiate marunt
2 oua, batute usor
80ml de lapte de cocos
30ml de sos de soia
30ml de sos de peste
suc din 2 lime
sare si piper negru proaspat
1 castravete
ulei de floarea soarelui pentru prajire
125ml de sos dulce de chilli
coriandru proaspat si felii de lime pentru garnisire

Secretul este sa folosesti peste proaspat si, de preferat, un sortiment care nu lasa multa apa.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE