Chiftele de pui în sos alb

1. Amesteci carnea cu ceapa călită, oul, pâinea înmuiată în lapte și stoarsă, adaugi sare și piper. Din acest amestec, modelează chiftele de mărime potrivită.

2. Tăvălește prin făină și prăjește-le în ulei. Topește untul și rumenește puţin făina. Stinge cu puţină apă rece. Lasă să fi arbă acoperit zece minute.

3. Condimentează cu sare și piper și subţiază sosul cu smântână. Adaugă caperele, foile de dafi n și puţin pătrunjel. Pune în sos chiftelele de pui prăjite și lasă-le să dea în câteva clocote. Servește aceste chiftele de pui in sos alb cât sunt calde, alături de cartofi natur.

 

Truc. La temperatură mare, caperele îşi pierd din gust şi aromă. De aceea, se adaugă spre final.

 

Chiftele de pui în sos de ardei

Poza principala

chiftele_de_pui_in_sos_alb_mica.jpg

1 kg carne tocată de pui

2 felii de pâine

1 ceşcuţă cu lapte

1 cepe

1 ouă

2 linguri cu făină

sare

piper

ulei

 

pentru sos

1 lingură cu unt

1 lingură cu făină

2 linguri cu capere

1 ceşcuţă cu smântână

2 foi de dafin

pătrunjel

 

Chiftele cu ton

Chiftele de pui în sos alb, aromate si spornice, ideale pentru un pranz in familie.
Numar de portii
6
Calorii
440
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE