Uncategorized

Chiftele pe băţ

1. Toacă ceapa şi usturoiul foarte mărunt şi amestecă-le cu carnea tocată. Bine de tot, cu mâinile chiar, să se omogenizeze. Pune beţele de frigărui în apă. Încinge cuptorul.

 

2. Adaugă bulionul, verdeaţa, sare după gust, nucşoara şi chimenul. Amestecă din nou bine, apoi adaugă supa de carne, puţin câte puţin. Trebuie să obţii o compoziţie fină, dar să nu fie nici prea apoasă. 

 

3. Formează chiftele alungite, ca nişte mici mai mari, cu palmele ude, apoi înfige-le în frigărui şi mai strânge un pic de jur-împrejur. 

 

4. Pune frigăruile pe grătarul cuptorului, cu o tavă dedesubt şi lasă-le 15-20 de minute, apoi întoarce-le. Serveşte-le fierbinţi, cu legume coapte sau sos de iaurt sau muştar.

 

Truc

Lasă să treacă cinci minute înainte de a mânca. Carnea trebuie să se odihnească şi suscul din ea să se „aşeze“, altfel, cât de bune ar fi chiftelele îţi vor părea seci.

 

Chiftele condimentate

Poza principala

chiftele_mici.jpg

500 g carne tocată amestec

3-4 căţei de usturoi

1 ceapă mare

3 linguri cu bulion

1 ceaşcă cu supă de carne

½ linguriţă nucşoară

½ linguriţă chimen pisat

1 linguriţă coriandru măcinat

1 mână de pătrunjel verde tocat mărunt

piper negru măcinat

sare

 

Chiftele cu sos de migdale

Un fel de mâncare transbalcanică, chiftelele te scot întotdeauna din încurcătura lipsei de inspiraţie culinară. Şi dacă le mai pui un condiment ici, le mai schimbi forma pe colo, la mai faci un sos dincolo, ai tot timpul ceva nou!
Numar de portii
4
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE