Chifteluțe de morcovi

chiftelute_mica_0

1. Fierbe morcovii în apă cu sare pentru 20 – 25 de minute. Scurge-i bine și adaugă năutul, și el bine scurs. Pisează amestecul de legume, ca pentru piure, și lasă să se răcorească.

2. Între timp, încinge într-o tigaie boabele de chimion și coriandru, cât să-și elibereze aroma, apoi zdrobește-le cât mai fin într-un mojar.

3. Pune mirodeniile peste piureul de legume, adaugă oul și potrivește gustul de sare. Cu palmele ude, formează chifteluțe potrivite ca mărime și lasă-le deoparte 30 de minute. Prăjește-le apoi în uleiul încins și scoate-le pe un șervet de hârtie.

4. Servește-le calde alături frunze de rucola (sau altă salată preferată) și sosul format din iaurt, ceapă verde toacată fin și un strop de sare.

 

Truc. Dacă-ți place gustul picant, înlocuiește ceapa verde din sosul de iaurt cu o linguriță rasă cu pastă harissa

 

Chiftele cu sos de migdale

Poza principala

chiftelute_mica.jpg

600 g morcovi

400 g năut fiert

150 g iaurt

1 ou

1 legătură de pătrunjel verde

1 linguriță rasă cu chimion

1 linguriță rasă cu boabe de coriandru

1-2 fire de ceapă verde

1-2 linguri cu ulei de măsline

sare

 

Chiftele din bulgur cu legume

Sățioase și pline de vitamine și fibre.
Numar de portii
4



Comentarii

comentarii

Mariana.F

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Articole recente

PUBLICITATE