Uncategorized

Chifteluțe de orez și ierburi

1. Clătește orezul sub jet de apă fierbinte, de câteva ori, apoi pune-l la fiert în supa de legume înfierbântată. Ține pe foc până orezul se înmoaie, apoi pune-l la răcit.

2. Taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul și călește-le în untul topit. Când sunt gata, adaugă-le în orezul bine răcit.

3. Încorporează oul, parmezanul, ierburile tocate mărunt, sare și piper după gust. Amestecă bine totul și cu palmele ude formează chifteluțe.

4. Rumenește-le în ulei fierbinte, scoate-le pe un șervet de hârtie să absoarbă excesul de grăsime și servește-le cu roșii, ceapă și pătrunjel verde deasupra.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Chiftele din cartofi

Poza principala

chiftelute_mica.jpg

250 g orez

1 ceapă

2 căței de usturoi

1 lingură cu unt

500 ml supă de legume

1 ou

4 linguri cu parmezan

1 lingură cu făină

2 linguri cu pătrunjel verde și arpagic

piper măcinat

sare

ulei

 

Chifteluțe de morcovi

Chifteluțe de orez și ierburi, o gustare de vară perfectă pentru orice moment al zilei.
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE