Uncategorized

Chou à la crème

1.Într-o crăticioară, pune la fiert apa, uleiul, un praf de sare și unul de zahăr. Când începe să fiarbă, adaugă toată făina cernută, dintr-odată, și amestec-o vârtos cu o lingură/paletă din lemn, până se încorporează în amestecul lichid.
 
2.Amestecă în aluat, la foc mic, 4-5 minute, până se desprinde cu ușurinţă de pe marginile crăticioarei. Lasă-l să se răcească. Pune ouăle pe rând, amestecând foarte bine după fiecare. Adaugă următorul ou numai după ce precedentul s-a încorporat!
 
3.Pune compoziţia într-un cornet și formează chouuri pe tava tapetată cu hârtie de copt. Lasă spaţiu între ele, deoarece cresc la copt. Dă-le la cuptorul preîncălzit, la foc mare, pentru 15-20 de minute. Micșorează flacăra, iar după zece minute, întredeschide ușa cuptorului și mai lasă tava zece minute. Scoate gogoșelele, iar după ce se răcoresc, taie-le câte un căpăcel.
 
4.Pentru cremă, bate ouăle într-un castron și freacă-le cu zahărul și vanilia, după gust. Bate până obţii o compoziţie fină, apoi încorporează făina cernută și laptele puţin încălzit. Pune vasul pe baie de aburi și ţine-l până când se îngroașă crema și nu se mai simte gustul făinii.
 
5.Umple gogoșelele cu crema răcită, acoperă cu un strat de frișcă proaspătă și așază căpăcelul tăiat.

Poza principala

chou_a_la_creme_mica.jpg

    200 g frişcă

Pentru chou-uri
    6 ouă potrivite
    300 ml apă
    200 g făină
    75 ml ulei
    sare
    zahăr

Pentru crema de vanilie
    4 ouă
    270 g zahăr
    200 g făină
    750 ml lapte
    esenţă de vanilie

Chou a la creme este prajitura ideala pentru familie, spornica, apetisanta si nu atat de greu de preparat.
Numar de portii
8
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE