Chutney de dovleac si rosii

1. Curata de coaja si samburi dovleacul, feliaza-l si taie-l cubulete (cu latura de 2 cm). Toarna apa fierbinte peste rosiile spalate, curata-le de coaja si feliaza-le. Decojeste si taie felii cepele si usturoiul.

2. Pune toate ingredientele solide, inclusiv condimentele (piperul alb si boabele de ienibahar zdrobite in mojar) si zaharul, intr-un vas mai mare (cu fundul gros, nu din cupru).

3. Adauga otetul si adu preparatul la temperatura de fierbere. In acest moment, da focul mai mic si amesteca pana cand compozitia se leaga. In total, sta pe foc circa 50-60 de minute.

4. Compozitia de chutney nu trebuie sa fie foarte solida, intrucat, fiind o conserva care se poate pastra mult timp, se incheaga si mai mult in timp sau chiar se poate usca.

5. Umple cu chutney borcanele fierbinti si leaga-le cu hartie cerata si sfoara ori foloseste capace cu fi let captusite cu folie de celofan. Este important sa nu fie capace din metal – altfel, otetul din compozitie corodeaza capacul.

Poza principala

shutterstock_81711970_mica.jpg

2-3 kg dovleac
1 kg rosii
0,5 kg ceapa
2 catei de usturoi
400 g zahar brun
400 g zahar alb
2 linguri cu sare
2 lingurite cu ghimbir ras
2 lingurite cu piper alb
1 lingurita cu ienibahar
1, 25 l otet de vin (sau otet de mere)
10 stafide

Iata cum prepari un deliciu numai bun de pastrat in camara.
Numar de portii
10-12 borcane
Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE