Ciabatta

1. Amesteca faina, drojdia, sarea si zaharul intr-un castron mare.

2. Amesteca uleiul si jumatate din apa in mixtura de faina.

3. Amesteca cu o lingura de lemn pentru a obtine un aluat. Adauga apa in plus daca aluatul este prea tare. 

4. Unge suprafata aluatului cu ulei, acopera si lasa la crescut aproximativ 50 de minute.

5. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

6. Unge-ti mainile cu ulei si framanta aluatul. Imparte-l in patru bucati si tapeteaza o hartie de copt cu faina.

7. Pune cate o mana de faina pe fiecare latura a aluatului. Framanta aluatul in continuare incorporand o parte din faina. 

8. Pune un recipient cu apa in cuptor alaturi de paine. Lasa la copt timp de 15 minute, redu temperatura la 180 de grade Celsius si mai lasa inca 30 de minute la cuptor.

9. Serveste cu ulei de masline, otet si branza.

Poza principala

h_01290542mica.jpg

1kg de faina alba
10g drojdie instant
15g sare
5g zahar
125ml de ulei de masline
750ml de apa calda
ulei de masline in plus
faina alba in plus

Nu trebuie sa cauti la patiserie, poti face ciabatta chiar acasa.
Numar de portii
4
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE