Ciocolata este un super-aliment

Sursa
The Telegraph
Foto
Shutterstock
Vesti bune pentru iubitorii de ciocolata. Cercetatorii au descoperit ca aceasta este un super-aliment. Adica intra in categoria alimentelor care contin antioxidanti cunoscuti pentru proprietatile lor anticancer si de prevenire a maladiilor cardiace.
ciocolata.jpg

Antioxidantii sunt apreciati de multi ani pentru faptul ca atenueaza efectele imbatranirii asupra corpului, prelungesc durata vietii si chiar imbunatatesc viata sexuala. Antioxidantii sunt molecule care pot sa incetineasca sau chiar sa previna producerea radicalilor liberi, care au efecte nocive asupra celulelor din organism.

Cercetatorii au descoperit ca ciocolata contine mai multi compusi benefici pentru sanatate decat sucurile din fructe. In cadrul unui test, ei au observat ca praful de ciocolata neagra contine multi antioxidanti si polifenoli.

Testul a constat in comparatia intre praf de ciocolata neagra, cacao, amestec de ciocolata fierbinte si suc de fructe, printre care acai, afine si rodie. Rezultatele au aratat ca praful de ciocolata neagra si cacaua au avut mai multa activitate antioxidanta decat sucurile de fructe.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Centrul Hershey pentru Sanatate si Nutritie si publicat in Chemestry Central Journal.

Dr. Debra Millar, autorul principal al studiului, spune ca ciocolata ar trebui considerata “super-fruct”. “Semintele de cacao ar trebui considerate ‘super-fructe’, iar produsele derivate, precum praful de cacao si ciocolata neagra, ar trebui considerate ‘super-alimente’”, spune aceasta.

Partea proasta, insa, este ca ciocolata isi pierde proprietatile benefice sanatatii cand este incalzita, au mai aflat cercetatorii.

 

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE