Uncategorized

Ciocolata, plăcere sănătoasă

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
O savurăm cu poftă, dar ne temem că ne face rău.
ciocolata.jpg

Preferata tuturor când vine vorba de dulciuri nu e aşa de nocivă cum spun gurile rele. Condiţia este să renunţi la sortimentele cu creme de tot felul şi să alegi ciocolata neagră!

Ajută inima
Boabele de cacao din ciocolată sunt bogate în antioxidanţi ce protejează sistemul cardiovascular, iar flavonoidele din ciocolata neagră îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi reduc valorile colesterolului rău.

Dă o stare de bine
Ciocolata stimulează producerea de endorfine, care oferă senzaţia de bine, conţinutul ridicat de serotonină acţionând ca un antidepresiv.

 

Ciocolata neagră, plină de virtuţi

Previne apariţia cariilor
În urma studiilor efectuate, s-a descoperit că teobromina din boabele de cacao previne apariţia cariilor prin eliminarea din cavitatea bucală a bacteriei Streptococcus mutans.

Ştiai?
6,7 grame de ciocolată neagră pe zi (mai puţin de o jumătate de baton pe săptămână) reprezintă cantitatea ideală pentru sănătate.

 

Inimi fondante de ciocolată

Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE