Ciolan de miel cu bureti si cimbru

Rupi frunzulitele de rozmarin si le tai mare. Ungi bucatile de miel cu 2 linguri de ulei de masline si le condimentezi cu rozmarin, sare si piper. Cureti usturoiul si il toci marunt.

Prajesti ciolanele de miel pe toate partile, la foc potrivit, apoi le scoti intr-un vas. Incingi uleiul ramas in tigaie si prajesti legumele circa 10 minute, amesteci bulionul, adaugi foile de dafin si cimbrul, pui vinul si lasi totul sa fiarba bine.

Pui mielul inapoi in cratita impreuna cu ½  din cantitatea de supa si dai la cuptor la foc potrivit sa se inabuse 2 ore. Din cand in cand, intorci carnea si o stropesti cu sos. Cureti, speli si usuci buretii. Ceapa si patrunjelul le tai fin.

Scoti carnea din oala, invelesti bucatile in folie de aluminiu si le lasi la cuptor sa se pastreze calde. Completezi sosul din cratita cu supa de miel ramasa si o pui la fiert, pe aragaz.

Intr-o tigaie, incingi uleiul si calesti buretii cu ceapa. Pui totul in sos cu sare si  piper, apoi adaugi patrunjelul.  Aduci la masa ciolanele de miel cu buretii in sos. Totul se consuma cald.

Revista FEMEIA.

Poza principala

ciolan_de_miel_cu_bureti_si_cimbru_400.jpg

2 ramurele de rozmarin
4 ciolane de miel (350 g) portionate
4 linguri de ulei de masline
sare, piper proaspat macinat
3 catei de usturoi
cate 70 g de morcovi, ceapa, telina si praz spalate si taiate
1 lingura de bulion
3 frunze de dafin
½ legatura de cimbru
250 ml vin rosu
600 ml zeama (supa) de miel
400 g bureti galbeni
50 g arpagic
½ legatura patrunjel
4 linguri de ulei

Carnea de miel poate fi gatita in nenumarate moduri. Iata unul dintre ele.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE