Ciorba de legume dreasa cu smantana

1.    Taie cubulețe rădăcinoasele, roșiile, ardeiul, fasolea și prazul. Înăbușă-le în untul topit și când s-au înmuiat, toarnă deasupra 2,5 l de apă fiartă separat. Pune un praf de sare și lasă să fiarbă un sfert de oră. Adaugă roșiile tocate mărunt și mai lasă pe foc alte 15 minute.
2.    Bate gălbenușurile cu smântâna și un praf de sare și subțiază cu zeamă din supa de legume. Pune și zeama de lămâie strecurată și toarnă amestecul în oala cu supă de legume.
3.    Lasă să dea un clocot și stinge flacăra. Servește ciorba de  legume dreasă cu smântână cu frunze tocată de ceapă verde și leuștean.
credit foto: © marcelokrelling – Fotolia.com

Poza principala

ciorba_de_legume_fotolia_60374126_subscription_xl.jpg_c_marcelokrelling_-_fotolia.com_mica.jpg

2 morcovi potriviți
2 cartofi albi potriviți
2 roșii (1/2 cutie roșii în suc propriu)
1 ceapă mare
1 țelină potrivită
1 pătrunjel rădăcină
1 păstârnac
1 ardei gras
1 fir de praz
fasole galbenă (o mână)
200 ml smântână pentru gătit
2 gălbenușuri
1 lămâie
1 legătură de leuștean
frunze de ceapă verde
50 g unt
sare

O ciorbă potrivita pentru fiecare membru al familiei.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE