Ciorba de pui à la grec

Puneti apa la fiert intr-o oala maricica. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati pieptul de pui si lasati-l sa fiarba la foc mic. Indepartati spuma lasata de carne cu o spumiera.

Intre timp, tocati legumele in cubulete mici: telina, morcovii, pastarnacul, ceapa si cartofii. Cand carnea este fiarta, scoateti-o, adaugati legumele si orezul si aduceti din nou la fierbere.

Ciorba de vacuta

Taiati pieptul de pui fiert in cubulete mici si, cand legumele sunt aproape gata, adaugati carnea taiata in ciorba si lasati sa fiarba in continuare.

Separat, amestecati intr-un castron mai mare galbenusurile de ou, smantana si laptele, apoi lasati deoparte.

Cand ciorba de pui a la grec este gata, lasati-o putin sa se raceasca. Apoi, luati zeama din ciorba cu un polonic, turnati peste amestecul de oua, smanatana si lapte si bateti rapid cu un tel, pana cand compozitia incepe sa se umfle. Repetati procedura pana cand amestecul ajunge la aceeasi temperatura cu ciorba, apoi turnati-l in oala cu ciorba. Amestecati si adaugati sare dupa gust.

Decorati ciorba de pui a la grec cu cateva fire de marar si sofran.

 

Ciorba de burta

Poza principala

ciorba_de_pui_a_la_grec_400.jpg

1 piept de pui de cca. 1 kg
1 telina mica
2 morcovi
1 pastarnac
1 ceapa
2 cartofi
100 g orez
sare
3 galbenusuri de ou
300 ml smantana
100 ml lapte
marar, sofran

Consistenta catifelata a ciorbei de pui à la grec confera o savoare deosebita acestui fel de mancare.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE