Uncategorized

Ciorbă de roșii

1. Toacă mărunt ardeii, ceapa, iar țelina și morcovii dă-le pe răzătoarea mică. Înăbușă-le într-o oală și toarnă apoi apă clocotită (cam 1,5 l) deasupra împreună cu orezul spălat.

2. Între timp, dă în câteva clocote roșiile și curăță-le de pielițe și cotoare. Taie-le potrivit și pasează-le printr-o sită sau cu ajutorul unul blender. Toarnă sucul obținut în oala cu legume și orez fierte deja.

3. Lasă împreună să dea câteva clocote și, dacă supa e prea groasă, mai toarnă puțină apă fiartă. Stinge focul, sărează ciorba de rosii după gust, presară puțin piper proaspăt măcinat, 1-2 linguri cu ulei de măsline și leuștean tocat fin. În momentul servirii, picură în ciorba de rosii (fiecare bol/farfurie) smântână proaspătă.

 Ciorba de vacuta

Supa crema de rosii

Poza principala

ciorba_mica.jpg

1,5 kg roșii

5 linguri cu orez

1 ardei gras verde

1 ardei gras roșu

2 cepe potrivite

½ țelină

2 morcovi

ulei de măsline

smântână

leuștean

sare

piper

ulei

 

Pâine de casă cu roșii

Ciorba de roșii, pranzul perfect pe timpul verii.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE