Ciuperci murate

Se iau ciupercile, se ajusteaza coditele si se freaca bine cu sare. Se spala apoi si se lasa in apa cu putin otet. Separat, se pun la fiert otetul de vin si Pikant fix.

Cand compozitia a dat in clocot, se scurg ciupercile de apa, se adauga in oala de pe foc si se mai lasa pe foc pana cand otetul clocoteste din nou. Se stinge focul, apoi ciupercile si compozitia se toarna in borcane sterilizate.

Se pun deasupra boabe de piper si 1-2 frunze de dafin, apoi se inchid borcanele ermetic si se pastreaza in loc racoros si intunecos.

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

shutterstock_80555770_mica.jpg

1kg de ciuperci chanterelles
piper alb boabe
400 ml otet de vin 9°
foi de dafin
1/2 plic Pikant fix Iute

Ciupercile murate sunt o alternativa excelenta la muraturile clasice.
Numar de portii
4-6 borcane
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE