Uncategorized

Clafoutis cu prune

Preincalzesti cuptorul la 220° C (sau treapta 7, temperatura ridicata). Speli prunele, le rupi coditele si le scoti samburii. Ouale le bati spuma cu 3 linguri de zahar pudra, apoi incorporezi incetul cu incetul faina si laptele.

Amesteci bine de tot ingredientele pana obtii un aluat moale. Ungi cu unt o forma de copt termorezistenta (din lut sau portelan), asezi aluatul in ea, nivelezi un pic si incepi sa pui jumatati de pruna, cat mai aproape una de alta.

Introduci tava in cuptorul incins, pe gratarul din mijloc si coci prajitura 10 – 15 minute. O scoti cateva secunde, o pudrezi cu restul de zahar si o mai lasi sa se coaca vreo 10 – 15 minute.

Dupa ce o scoti din cuptor, o lasi un pic la racit; la masa o aduci calduta.

Revista FEMEIA.

Poza principala

clafoutis_cu_prune_400.jpg

500 g prune mari, coapte si carnoase
3 oua
4 linguri de zahar pudra
4 linguri de faina
175 ml lapte
unt pentru forma de copt

Clafoutis este un desert care provine din Franta. Contine neaparat oua si lapte. Traditional acolo se face cu cirese, dar… putina diversitate si imaginatie nu strica! Il poti prepara cu prune (ca in reteta noastra) sau cu piersici, capsune sau fructe de padure.
Numar de portii
4
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE