Clatite cu ciocolata si crema Chantilly, reteta de la Gordon Ramsey

  1. Pentru a prepara clătitele, cerneți făina într-un bol împreună cu pudra de cacao și sarea. Adăugați zahărul, faceți o gaură în centru și adăugați ouăle bătute, untul topit, laptele și esența de vanilie.
  2. Amestecați pentru a omogeniza ingredientele și pentru a forma o compoziție moale, dar nu prea mult.
  3. Lăsați compoziția la temperatura camerei pentru 30 de minute.
  4. Pentru siropul de ciocolată, rupeți tableta bucăți mici și puneți-o într-un bol termorezisten, apoi fierbeți la bain-marie.
  5. Adăugați untul și mierea și așteptați să se topeasc, amestecând din când în când.
  6. Luați vasul de pe foc și turnați treptat laptele, până obțineți un sirop cremos.
  7. Puteți reîncălzi siropul chiar înainte de servire.
  8. Pentru crema Chantilly, bateți smântâna dulce într-un bol, împreună cu zahărul pudră și esența de vanilie.
  9. Acoperiți vasul și lăsați la răcit.
  10. Pentru a găti clătitele, puneți o tigaie antiaderentă la foc mic și adăugați o bucățică de unt.
  11. Când acesta s-a topit, înclinați tigaia astfel încât să acoperiți toată baza cu unt.
  12. Adăugați un polonic mic de compoziție, având grijă să acoperiți uniform fundul tigăii cu un strat subțire.
  13. Lăsați pe foc 1 minut și jumătate, până când se rumenește bine pe dedesubt.
  14. Întoarce-ți pentru a prăji și pe partea cealaltă.
  15. Transferați-o pe un platou cald și acoperiți-o cu un prosop de bucătărie.
  16. Așezați clătitele în straturi și mențineți-le calde.
  17. Ungeți cu un strat de cremă câte o jumătate de clătită și presărați fulgi de migldale. 
  18. Împăturiți și așezați clătitele pe câte o farfurie și picurați deasupra sirop de ciocolată.
  19. La final adăugați migdale prăjite.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

clatite_cu_ciocolata_si_crema_chantilly__gordon_ramsey.jpg

Pentru clătite:

  • 100 g făină albă
  • 25 g pudră de cacao
  • 1/4 linguriță sare de mare
  • 1 lingură zahăr tos
  • 2 ouă, bătute ușor
  • 1 lingură unt topit, plus câteva bucățele pentru prăjit
  • 300 ml apte integral
  • 1 linguriță esență de vanilie

 Pentru crema de ciocolată:

  • 100 g cicolată neagră ( 70 % cacao )
  • 15 g unt nesărat
  • 1 1/2 linguri miere de albine
  • 70 ml lapte integral

  Crema Chantilly:

  • 250 ml smântână
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie

 Pentru ornat:

  • 4 linguri fulgi de migdale
Banalele clătite transformate într-un desert spectaculos. Învață de la Gordon Ramsey cum să faci acest lucru.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments



Daniela2015

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE