Uncategorized

Clătite de cartofi cu varză

1. Curăţă cartofii, spală-i şi dă-i pe răzătoarea mare. Lasă-i câteva minute, apoi stoarce surplusul de apă şi pune-i într-un castron mare. 

2. Adaugă laptele, făina cernută, oul, usturoiul zdrobit, sare, măghiranul şi piperul. Amestecă bine, să se omogenizeze.

3. Încinge uleiul în tigaie, toarnă aluat cu polonicul şi prăjeşte pe ambele părţi câte un minut, două, să fie frumos rumenit.  Scoate clătitele pe hârtie absorbantă.

4. Toacă varza şi montează clătitele: o clătită, un strat de varză tocată, iar o clătită, iar varză. Presară verdeaţă şi serveşte.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Clătite cu carne

Poza principala

clatite_mici.jpg

850 g cartofi 

500 g varză murată

100 ml lapte 

200 g făină

1 ou 

3 căţei de usturoi 

1/2 linguriţă de sare 

1/2 linguriţă măghiran 

un praf de piper negru măcinat

ierburi proaspete pentru decor

200 ml ulei 

 

Clătite de cartofi

De toamnă, să-ţi treacă de ploaie şi de frig, nişte clătite săţioase şi foarte, foarte gustoase.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE