Clătite de cartofi

1. Spală cartofii, curăță-i de coajă și dă-i pe răzătoare. Taie mărunt ceapa.

2. Amestecă ouăle cu un praf de sare și piper.

3. Stoarce în pumni răzăturile de cartofi și ceapă și adaugă-le în amestecul de ouă. Încorporează apoi făina cernută.

4. Ia cu lingura din compoziție și pune în tigaia în care ai înfierbântat 1-2 linguri cu unt. 

5. Întoarce clătitele (tocineii) când au căpătat o culoare aurie și apetisantă.

6. Scoate-le pe un șervet de hârtie și servește-le simple ori cu sos de smântână.

 

Clătite din varză

Poza principala

clatite_mici.jpg

8-10 cartofi potriviți

1 ceapă

2 ouă

3-4 linguri cu făină

sare

piper

unt

 

Clătite cu mere

In Bucovina, aceste clatite de cartofi se numesc tocinei și sunt o bunătate.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE