Clatite de hrisca

1.Pentru clatite, amesteca ingredientele uscate intr-un bol. Adauga ouale batute si o treime din lapte si amesteca pentru a nu face cocoloase. Subtiaza compozitia cu lapte, pas cu pas, pana ajungi la consistenta unei smantani care curge. Incinge cate o lingurita cu ulei intr-o tigaie nonaderenta si coace clatitele, una cate una.
 
2.Pentru umplutura, bate crema mascarpone cu sucul unei lamai si lasa la rece. Separat, stoarce a doua lamaie si pune sucul intr-un bol. Adauga merele si perele curatate de coaja si feliate cat mai subtire si amesteca-le pentru a se intrepatrunde aromele.
 
3.Incinge untul si caleste pe foc mic fructele impreuna cu stafidele inmuiate in prealabil in apa. Dupa trei minute, adauga zaharul si coniacul si mai lasa 6-7 minute.
 
4.Umple cu generozitate 8 clatite si serveste-le ornate cu crema de mascarpone

Poza principala

12-07-2012_5.jpg

clatite
    125 g făină de hrișcă
    300 ml lapte
    2 ouă
    2 linguriţe cu zahăr
    sare
    ulei
umplutură
    250 g mascarpone
    2 lămâie
    3 mere
    3 pere
    60 g stafide
    60 g unt
    2 linguri cu zahăr
    2 linguri cu coniac

Clatitele cu hrisca sunt un desert usor, bogat in vitamine (B1 si B2) si sunt absolut delicioase.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE