Clătite din varză

1. Toacă mărunt varza şi stoarce-o cât mai bine. Toacă pătrunjelul şi ceapa verde mărunt.

2. Cerne făina și praful de copt într-un bol mai mare, adaugă ouăle şi, treptat, laptele, amestecând până obţii un aluat moale. Adaugă acum varza, pătrunjelul şi ceapa tocate, sare şi chimen. Amestecă din nou până se omogenizează compoziţia.

3. Încinge ulei într-o tigaie, apoi toarnă aluat cu polonicul, să aibă cam 8 cm diametru (cam cât podul palmei). Prăjeşte clătitele pe fiecare parte până se rumenesc, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă.

4. Serveşte şuncă slabă între două clătite şi decorează cu pătrunjel verde şi ardei roşu.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Truc. Poţi înlocui ouăle cu 2 linguri cu vârf cu iaurt. 

 

Dovlecei pane

Poza principala

clatite_mici.jpg

300 g varză acră

200 g şuncă slabă

150 g făină

100 ml lapte

¼ linguriță cu praf de copt

2 ouă

2-3 fire de pătrunjel verde

½ linguriţă de chimen pisat

2-3 fuştei de ceapă verde tânără

ulei pentru prăjit

sare 

 

Bruschete de vinete cu legume

Este vorba mai degraba despre un fel de clătite americane, pancakes cum le spun ei, sau despre chiftele de legume cum le spunem noi. Indiferent cum s-ar numi, tot bune sunt.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE