Clătite grecești

1. Taie mărunt smochinele, iar nucile trage-le într-o tigaie pentru 1-2 minute.

2. Amestecă făina cernută cu un praf de sare și unul de nucșoară, adaugă cele două ouă, laptele și amestecă foarte bine. Lasă jumătate de oră să se odihnească aluatul.

3. Adaugă apoi praful de copt, stafidele, smochinele și nucile zdrobite. Pune cu un polonic mai mic grămăjoare de aluat în tigaia unsa cu ulei si coace clătitele.

4. Rumenește-le pe ambele părți și pudrază-le la final cu zahăr și scorțișoară.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Clătite de cartofi

Poza principala

clatite_mica.jpg

12 smochine uscate

50 g nuci (sau migdale)

250 g făină

2 ouă

500 ml lapte

½ linguriță cu praf de copt

20 g stafide

nucșoară

zahăr pudră

scorțișoară

sare

ulei

 

Clătite mediteraneene

Clatitele grecesti sunt o adevarata surpriza aromata si pufoasa in farfurie.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE