Coaste de porc aromate gatite incet

  1. Într-un mojar zdrobiți boabele și frunzele de corianddru, împreună cu sarea, chimionul și zahărul.
  2. Cu amestecul obținut asezonați coastele de porc.
  3. Așezați coastele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Turnați cola și 200 ml apă.
  5. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și introduceți la cuptor pentru 4 ore la 140 grade.
  6. Pregătiți sosul. Tăiați fin ceapa și usturoiul, apoi trageți-le în unt și adăugați burbonul.
  7. Lăsați amestecul pe foc pentru 30 de minute la foc mic, până când începe să se îngroașe.
  8. Adăugați kethupul, pasta de roșii, oțetul balsamic, sosul Worcestershire, zahărul, sarea și ardeiul iute. 
  9. Pasați sosul și strecurați-l. 
  10. Ungeți coastele cu sosul obținut și reintroduceți-le la cuptor la 200 de grade până când se caramelizează.
  11. Serviți preparatul cald. 

Credit Foto: 123RF

Poza principala

coaste_de_porc_aromate.jpg

  • 2 kg coaste de porc
  • 200 ml cola
  • 1 linguriță semințe chimion
  • 1 linguriță coriandru boabe
  • 1 linguriță coriandru tocat
  • 2 lingurițe sare 
  • 2 linguri zahăr brun

Pentru sos:

  • 1 ceapă
  • 3-4 căței usturoi
  • 1 lingură unt
  • 80 ml burbon
  • 200 g ketchup
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 50 g zahăr brun
  • 1/2 linguriță fulgi chili
  • un praf de sare 
Coaste de porc gătite în cola și servite cu sos barbecue.
Numar de portii
2
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE