Coaste de porc cu legume

Porţionează coastele, sărează-le și pune-le într-o tavă mai adâncă. Toarnă berea peste ele și dă la cuptor pentru 40 de minute. Din când în când, stropește coastele cu sosul din tavă.

Toacă mărunt ceapa curăţată și călește-o în 5-6 linguri cu ulei. Când a devenit sticloasă, adaugă ardeiul roșu și pe cei verzi curăţaţi de cotoare și seminţe, tăiaţi în cubuleţe. Continuă să călești până se înmoaie toate legumele.

Toacă usturoiul mărunt din cuţit și pune-l peste restul legumelor, adaugă măslinele. Călește puţin și potrivește de sare. Servește coastele acoperite cu legume pe pat de salată verde tăiată foarte subţire și stropită cu zeamă de lămâie.

Sugestie. Coastele pot fi coapte și în zeamă de varză sau în vin roșu îndoit cu apă. Sunt și mai gustoase dacă le cumperi puţin afumate.

 

Coaste in sos de portocala

 

Poza principala

coaste_de_porc_cu_legume_mica.jpg

1 kg coaste de porc

500 ml bere

2 cepe

1 ardei rosu

2 ardei graşi verzi

100 g măsline

3 căței de usturoi

1 salată

zeamă de lămâie

ulei

sare

 

Coaste de porc afumate si “lipicioase”

Din coastele de porc se face o mâncare de te lingi pe degete, mai ales dacă le găteşti în bere.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE