Coca-Cola si Pepsi isi schimba reteta

Sursa
ZiarulFinanciar
Coca-Cola si Pepsi sunt nevoite sa isi schimbe reteta in Statele Unite pentru a nu fi nevoite sa puna pe eticheta atentionari cu privire la riscul cancerigen al produselor lor, asa cum cer reglementarile din statul California, scrie Daily Mail, citat de Ziarul Financiar.
cocacolasipepsi.jpg

Cele doua companii au inlocuit ingredientul nociv in bauturile pe care le vand in California, urmand sa faca acest lucru la nivelul intregii SUA.

Potrivit Ziarul Financiar, aditivul vizat de reglementarile statului California se numeste 4-metilimidazol (4-MI sau 4-MEI) si a fost tinta unei campanii desfasurata de o organizatie a consumatorilor, Centrul pentru Stiinte in Interes Public, care sustine ca acesta este cancerigen.

Cele doua companii au confirmat modificarile retetei astfel incat sa fie conform legii, dar au respins acuzatiile organizatiei de consumatori spunand ca ingredientul nu este cancerigen.

California a scos acest aditiv in afara legii dupa ce s-a dovedit in teste asupra animalelor ca in cantitati mari substanta produce tumori, desi cercetarile nu au dovedit ca are un efect asemanator si asupra oamenilor, anunta ZF.

„Spre deosebire de CSPI (organizatia de consumatori n. red.), Coca-Cola vine cu dovezi solide. Fapt: Cercetarile cu privire la folosirea 4-MEI in alimente si bauturi nu vin sa sustina acuzatiile facute de CSPI si ceea ce vor ei ca oamenii sa creada”, a declarat Ben Scheilder, purtator de cuvant al Coca-Cola.

„Cantitatea de 4-MEI din produsele noastre nu reprezinta un pericol pentru sanatate. In afara de California, nicio alta agentie de reglementare nu a mai declarat aditivul 4-MEI drept cancerigen”.

„Colorantul care da culoarea caramel bauturilor noastre a fost si va fi intotdeauna sigur”.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE