Uncategorized

Cod gratinat

1.Spala si curata cartofii. Acopera-i cu apa si pune-i la fiert pentru 20 de minute. Dupa ce s-au fiert, taie patru cartofi rondele. Amesteca restul cartofilor cu smantana si doua linguri de ulei, apoi paseaza-i cu furculita.
Incinge cuptorul la 240 de grade.

2.Spala, curata si taie prazul. Curata si toaca usturoiul. Incalzeste o lingura de ulei intr-o cratita. Caleste usor prazul taiat si usturoiul maruntit. Adauga fileurile de cod si lasa sa se aureasca pe ambele parti. Toarna berea si tine 10 minute la foc mic, intorcand pestele din cand in cand.

3.Pune pe cate un platouas termorezistent cartofii rondele distribuind-le in mod egal. Adauga legumele calite, patrunjelul tocat fin apoi bucatile de peste. Pune sare si piper dupa gust. Acopera codul cu cascaval ras si da la cuptor. Gratineaza timp de 10 minute. Platourile sunt bune calde, imediat dupa ce scoti  codul gratinat din cuptor.

Chiftele crocante de peste

Foto: Photoland/Photocuisine

Poza principala

cod_gratinat_mica.jpg

1 kg de cartofi
800 g file de cod
2 fire mici de praz
300 ml de bere
100 g cascaval ras
300 ml smantana
5 catei de usturoi
1 legatura de patrunjel
ulei de masline
sare
piper

Un antreu cu cod gratinat de efect, usor de facut si de savurat!
Numar de portii
6
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE