Combina perfect vinurile cu branzeturile fine

Sursa
Revista Cosmopolitan
Foto
Shutterstock
Pregateste-i o surpriza iubitului tau si pune la cale o degustare de branzeturi si vinuri care sigur o sa-i mearga la suflet.
branzavin.jpg

Daca nu esti cunoscatoare, e usor sa dai gres in alegerea branzeturilor si a vinurilor potrivite. De aceea, l-am luat la intrebari pe Max McCalman, o legenda in lumea branzeturilor fine si a vinurilor cu poveste. Max este Maitre Fromager si a primit distinctia Garde et Jure in cadrul Guilde des Fromagers, Franta. Acestea fiind spuse, iata ghidul tau de cumparaturi pentru degustarea de cinci stele.

Cum combini ca o connaisseur

– Branzeturile mediu tari (edam, soft gouda si soft cheddar) se potrivesc cel mai bine cu vinuri usoare ca: merlot, cabernet franc, pinot gris sau chardonnay (care nu a fost invechit la butoi, ci-n sticla).

– Branzeturile tari (cheddar sau gouda vechi, parmezan) sunt puse in valoare mai ales de vinurile vechi sau de shiraz, merlot (invechit in butoi), cabernet franc sau cabernet sauvignon.

– Branzeturi cremoase, cu mucegai alb (brie, camembert) se potrivesc cu vinuri tinere (din anul precedent, de exemplu) de tipul pinot noir, merlot sau cabernet franc.

– Branzeturile de capra (chevre proaspata sau feta) merg de minune cu sauvignon blanc sau rosé-uri.

– Branzeturile de oaie le potrivesti cu vinuri spumante seci, rosé-uri, sau rosii demi-seci – cabernet sauvignon invechit, de exemplu.

– Branzeturile cu mucegai albastru sint puse in valoare de vinuri dulci, de desert, ca porto, sau de cele tinere, din ultima recolta.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE