Compot de corcodușe

1. Pune corcodușele spălate (sănătoase, tari, fără nici o pată pe coajă) în borcanele pregătite în prealabil.

2. Pune 3-4 linguri cu zahăr în fiecare borcan de 800 g (dacă ai borcane mai mici, micșorează cantitatea de zahăr) și umple-le cu apă (de preferat, plată sau fiartă și răcită în prealabil). Sigilează-le.

3. Pune borcanele cu compot într-o cratiță în care ai pus la bază un prosop de bumbac. Toarnă apă în cratiță, ușurel, până puțin mai sus de jumătatea borcanelor.

4. Pune cratița pe foc mic vreme de 20-30 de minute sau până când observi că zahărul s-a topit și în borcane încep să se ridice bule de aer.

5. Scoate borcanele din apă și pune-le într-o pătură, acoperite bine, să se răcească în tihnă. Pune-le apoi într-un loc răcoros.

 

Sugestie. Dacă gustul de scorțișoară îți e pe plac, presară în fiecare borcan câte un vârf de cuțit.

 

Gem de corcodușe picant

Poza principala

compot_mic.jpg

corcodușe

zahăr

apă

scorțișoară (opțional)

 

Compot de prune

Corcodusele contin multe vitamine si acid citric. Prepara compot de corcoduse pentru consum imediat, dar si pentru iarna.
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE