Uncategorized

Compot de prune

1. Spală prunele în multe ape reci și taie-le jumătăți. Pe măsură ce le tai, pune-le deja în borcanele spălate și uscate.

2. Dacă îți place mai mult zeama din compot, pune fructe până aproape de jumătatea borcanului. Dacă îți plac mai mult fructele cărnoase, atunci umple borcanele până la ¾.

3. Pune deasupra fructelor 4 linguri cu zahăr și umple borcanul cu apă fiartă și răcită sau plată (evită apa de la robinet) și sigiliează-le.

Compot de piersici

4. Înfășoară borcanele în hârtie sau cârpe de bumbac, așază-le într-o cratiță mai înaltă și încăpătoare și toarnă apă rece cât să acopere 2/3 din borcan. Lasă acest compot de prune 30-45 de minute din momentul în care apa din cratiță începe să fiarbă.

5. Dă apoi vasul deoparte, acoperă-l cu o pătură și lasă-l să se răcească apoi pune borcanele cu compotul de prune la rece.

 Placinta cu prune

Gem de prune

Poza principala

compot_mica.jpg

prune

zahăr

borcane de 800 ml

 

Retete De vara

Compotul de prune, delicatesa din miez de iarnă.
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE