Condimentează-ţi sănătatea!

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Condimentele dau mâncărurilor o savoare deosebită, dar sunt la fel de valoroase şi pentru sănătate.
fotolia_810775_subscription_l.jpg

Scorţişoara, un ajutor pentru diabetici
Diabeticii care includ scorţişoara în dieta zilnică îşi reglează semnificativ nivelul de glucoză din sânge şi pe cel al colesterolului. O cantitate echivalentă cu 2-3 vârfuri de cuţit este suficientă pentru a beneficia de virtuţile ei.

Anasonul înlesneşte digestia
Consumat la sfârşitul mesei stimulează secreţiile glandelor salivare, gastrice şi biliare, facilitând digestia. În acelaşi timp, stimulează secreţia glandelor mamare, adică lactaţia (aviz proaspetelor mămici!).

Turmericul protejează sănătatea sânilor
Este un condiment care stimulează secreţia biliară, însă beneficiul său cel mai important este acţiunea anticancerigenă. Adaugă câte un vârf de cuţit cu acest condiment la prepararea mâncării – ideal este în salate, cu ouă fierte, în orez sau în mixul de condimente pentru fripturi.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE