Uncategorized

Confit de rață

Dacă vrei să alegi ceva diferit pentru masa de Crăciun, alege acest confit de rață.

Dificultate: mediu

Timp de preparare: îndelungat

Porții: 6

Ingrediente:

  • 6 pulpe rață (2 kg în total)
  • 3 linguri sare grunjoasă
  • 1 lingură frunze de cimbru verde
  • 1 linguriță ienupăr, zdrobit
  • 3 frunze de dafin, fărâmițate
  • 6 căței de usturoi
  • 1,2-1,5 kg grăsime de rață

Modalitate de preparare:

  1. Curățați copanele de grăsime, apoi plasați-le într-un castron și adăugați peste ele sarea, cimbrul, ienupărul, frunzele de dafin și usturoiul.
  2. Frecați bine copanele cu acest amestec pentru a le acoperi complet.
  3. Acoperiți și păstrați la frigider cel puțin 24 de ore, însă nu mai mult de 2 zile.
  4. Scoateți vasul din frigider și îndepărtați excesul de sare de pe el, păstrând usturoiul.
  5. Topiți grăsimea de rață la foc mediu într-un tuci mare.
  6. Adăugați usturoiul și apoi copanele de rață cu pielea în jos și încngeți  până ce grăsimea atinge temperatura de 93 de grade.
  7. Lăsați foc la mic și mențineți timp de 2 ore și jumătate- trei ore.
  8. Transferați copanele în recipiente de sticlă și adăugați peste ele grăsimea strecurată în prealabil.
  9. Pot fi păstrate la frigider timp de 3 săptămâni.
  10. Încălziți-le în tigaie înainte de servire, alături de un piure de cartofi cremos și un sos de fructe de pădure.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE