Conopida, legumă anticancer

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Shutterstock
Soră bună cu varza şi broccoli, conopida este prezentă în fiecare piaţă sau cămară respectabilă.
32_shutterstock_44814700_conopida2.jpg

Este delicioasă în ghiveci, mâncărici cu carne sau supă-cremă. Se potriveşte de minune în borcanele cu murături pentru iarnă, în oţet sau saramură. Mai presus de toate însă, este un anticancerigen dovedit.

 

Include-le în dieta zilnică!

 

Legumele din familia crucifere: conopida, broccoli, varza, varza de Bruxelles conțin substanțe cu efect anticancerigen. Studiile au arătat influențe benefice ale cruciferelor împotria cancerului de plămâni, ficat, colon, sân și endometru.

Stop problemelor cardiace!
Pe lângă faptul că protejează organismul de apariţia diferitelor forme de cancer, legumele din familia cruciferelor previn bolile cardiovasculare. Motivul este dat de existenţa în compoziţia acestora a unui compus ce scade nivelul de colesterol rău din sânge, vinovat de depunerea de grăsime pe vasele sangvine, implicit de infarct sau atac cerebral.

Ia aminte!
5 porţii de conopidă pe săptămână sunt îndeajuns pentru a te bucura de beneficiile sale. O porţie este echivalentul unei căni.

SECRET
Anumiţi fitonutrienţi din conopidă pot determina oxidarea acesteia în contact cu cuţitul sau vasul în care este preparată. Pentru a preveni acest lucru, stropeşte cuţitul, dar şi vasul cu puţină zeamă de lămâie!

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE