Uncategorized

Conservarea tonului proaspat

Text
Alexandra Badita
Sursa
eHow.com
Foto
Shutterstock
Pentru a nu mai cumpara din magazin conserve de ton, poti sa iti pastrezi pestele proaspat pentru salate si alte preparate direct in frigider.
carnedeton.jpg

Tonul este unul dintre cei mai apreciati pesti de consum, mai ales datorita continutului bogat in proteine si omega-3, dar si in magneziu, potasiu si vitamina B. Daca ai cumparat ton proaspat, poti sa il conservi pentru viitoarele retete intr-un mod cat mai simplu si sigur. Nu uita ca poti adauga usturoi, lamaie sau alte condimente peste ton atunci cand il pregatesti pentru conservare.

– Inainte de toate, spala bine borcanele si capacele in apa fierbinte si usuca-le.

Sterilizeaza recipientele in care vrei sa conservi carnea de peste.

– Pune cate 2 lingurite de ulei de masline in fiecare borcan.

– Dupa ce ai taiat tonul in bucati sau felii, asaza-le in borcane unele peste altele, astfel incat sa nu ramana goluri de aer intre carne.

– Nu umple borcanul pana sus, ci lasa un spatiu de un deget pana la gura recipientului.

– Adauga putina sare deasupra.

– Stergeti exteriorul borcanului cu un prosop umezit in apa calda pentru a indeparta eventuale urme de ulei sau sare.

– Scoateti capacele borcanelor din apa fierbinte unul cate unul si insurubati-le in jurul borcanului. Strangeti bine, dar nu cu exagerare.

– Puneti borcanele intr-o oala cu presiune si turnati apa de 2-3 centimetri in oala.

– Asezati oala pe aragaz cu borcanele inauntru si inchideti capacul recipientului cu presiune, apoi deschideti ochiul aragazului sau al plitei electrice la maximum.

– Lasa oala timp de aproximativ 90 de minute pe aragaz, iar dupa ce opresti focul, acorda-i inca 30 de minute pentru a se opri din clocot.

– Nu incerca sa ridici capacul pana cand indicatorul de la oala nu se stinge sau pana cand nu mai iese abur.

– Scoate cu un cleste sau o manusa de bucatarie fiecare borcan cu ton din oala si asaza-le pe un prosop uscat. Cand centrul capacului s-a ridicat, inseamna ca borcanul este sigilat, dar daca acest lucru nu se intampla, pastreaza recipientul in frigider si consuma pestele in cel mult sapte zile.

Retete cu ton:

Salata de ton si linte

Penne cu ton

Broccoli si ton gratinat

Paté de ton

Chiftele cu ton

Clatite cu ton


Paine cu ton

Paste cu ton si salata

Placinta cu ton si spanac

Friptura de ton cu sos de ardei copti si rosii

Paste cu ton

Salata de ton cu fasole

Frittata cu ton si cartofi cu salata

Salata de ton

Paste cu ton, branza si dovlecei

Facebook Comments


Admin

Comentarii

Click aici pentru a comenta

  • Extrem de interesanta reteta pentru conservarea tonului proaspat!
    Nu inteleg insa cum sa lasi oala sub presiune timp de 90 de minute , la foc maxim ???
    Nu as incerca asa ceva acasa. Cred ca e o greseala.
    As dori precizari, deoarece ideea imi place la nebunie !!!
    Cu drag.
  • Am uitat sa precizam, Vionis, ca treapta de presiune trebuie sa fie 15. In rest, datele sunt corecte, insa este la fel de adevarat ca oalele sub presiune pot avea caracterisitici minimale diferite.

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE