Uncategorized

Consommé de sofran si crutoane cu patrunjel

Spala verdeata pentru supa, curat-o si taie-o mare. Curata ceapa, taie-o in jumatati si prajeste-le intr-o tigaie fara grasime pana cand ajung maronii.

Scoate-le si pune-le intr-o oala mare impreuna cu legumele, carnea, patrunjelul si condimentele, adauga circa 2,5 litri de apa si lasa totul sa fiarba cam 3 ore, pe jumatate acoperit.

Pentru crutoane, amesteca bine faina, oul, laptele cu sare, piper si coaja de lamaie si da in clocot cam 30 de minute. Apoi, intr-o tigaie cu untura fa cinci clatite subtiri si lasa-le la racit.

Odata ce e gata, strecoara supa printr-o strecuratoare fina si pune-o la rece. Inainte de a servi, scoate bucatelele de grasime din zeama.

Fierbe cepele in unt, toarna zeama, adauga sofranul, da in clocot si lasa cateva minute la foc mic. Pune cu sare si piper.

Taie clatitele in bucati de circa o jumatate de cm, asaza-le in farfuria de supa si adauga consommé-ului cateva frunze de patrunjel. Serveste-l alaturi de crutoane si ceapa.

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

consomme_de_sofran_si_crutoane_cu_patrunjel400.jpg

Pentru consommé (supa):
2 legaturi de verdeata
2 cepe
circa 700 g oase de supa
500 g carne cruda cu os (tocata macelareste)
1/2 legatura de patrunjel, taiata mare
o foaie de dafin
2 lingurite de piper boabe alb
2 lingurite de sare
Pentru crutoane:
50 g faina
un ou
150 ml lapte 
sare
piper alb pisat
o lingurita de coaja rasa de lamaie
2 legaturi de patrunjel taiate fin (pastreaza cateva frunze pentru decor)
unt pentru copt
In plus:
2 cepe, tocate fin
o lingurita de unt
circa 15 fire de sofran (sau o cutiuta de sofran praf)

O supa delicioasa, bogata in arome.
Numar de portii
4
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE