Uncategorized

Consumul de lactate nu ne influenteaza longevitatea

Text
eCuisine
Sursa
Reuters
Foto
Shutterstock
In ciuda ingrijorarilor privind grasimile saturate din produsele lactate, laptele si branza din alimentatie nu au efect asupra longevitatii, sustin cercetatorii danezi, citati de Reuters.
lapte_condensat.jpg

Studiul finantat de Fundatia Daneza pentru Lactate analizeaza peste 120.000 de adulti de-a lungul unui deceniu. Concluziile nu arata nicio legatura intre consumul de lactate si riscul de a muri in aceasta perioada, la barbati.  In ce priveste femeile, o cantitate ridicata de unt sau alte lactate cu continut mare de grasimi a fost relationata cu o crestere a deceselor, mai ales cauzate de boli de inima.

Pe de alta parte, produsele lactate acre precum iaurtul si smantana au fost relationate cu o scadere a deceselor atat in randul femeilor, cat si al barbatilor.

Niciuna dintre aceste relationari, insa, nu este motivul unui risc mai mare sau mai mic, spun cercetatorii. Chiar daca exista, efectele sunt foarte mici.

Astfel ca, rezultatele nu ofera oamenilor motive sa-si creasca sau sa-si scada consumul obisnuit de produse lactate. Dar, acestea sunt surse de grasimi saturate care cresc colesterolul si duc la boli de inima, iar unele studii au relationat consumul ridicat de lactate cu grasimi saturate de un risc crescut de cancer, precum cancerul de prostata.

Pe de alta parte, studii recente arata ca proteinele, calciul si grasimile nesaturate din lactate au beneficii pentru sanatate, de la presiune arteriala scazuta la un control mai bun al greutatii.

 

Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE