Consumul de legume ne face mai optimisti

Sursa
RTV.NET
Foto
Fotolia
Un nou studiu american a demonstrat faptul ca alimentele pe care le mancam ne pot schimba dispozitia. Potrivit cercetatorilor, persoanele care consuma legume sunt mai optimiste cu privire la viitor datorita nivelului crescut de carotenoide din sange, un compus gasit in fructe si legume.
fotolia_47512551_subscription_xl.jpg

Unul dintre cele mai cunoscute carotenoide este betacarotenul, un pigment gasit in morcovi, portocale si alte legume cu frunze verzi. Studiile precedente au aratat ca nivelul ridicat de antioxidanti din organism este semnul unei stari bune a sanatatii. Ei opresc restul moleculelor din corp sa produca radicali liberi, care pot deteriora celulele si pot imbolnavi organismul.

Citeste si: Fructele si legumele, arme eficiente contra depresiei

“Oamenii mai optimisti tind sa aiba un nivel ridicat al carotenoidelor. Acesta este primul studiu care arata relatia dintre optimism si nivelurile ridicate de carotenoide. Practic este un antioxidant care lupta impotriva stresului”, a declarat Julia Boehm, cercetator al Scolii de Sanatate Publica din Harvard.

Citeste si: Alimentatie sanatoasa: Fructe si legume care lipsesc din dieta

Studiul a evaluat concentratia din sange a noua antioxidanti diferiti, printre care betacarotenul si vitamina E, la 1000 de barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 25 si 74 de ani. Participantii au completat un chestionar despre atitudinea lor cu privire la viata si au oferit o mostra de sange.

Vezi pe RTV.NET cate portii de legume si fructe trebuie sa mananci zilnic pentru a deveni mai optimist.

Facebook Comments

Taguri

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE