Control la gratare de 1 Mai!

Sursa
EvenimentulZilei
Foto
Shutterstock
Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat, astazi, ca in minicavanta de 1 Mai vor fi intensificate controalele in zonele in care se iese la iarba verde.
gratar.jpg

Potrivit EVZ.ro, controalele vor viza zone precum Cernica, Baneasa, Busteni sau Valea Argesului. Legea privind desfasurarea activitatii de picnic a fost promulgata recent de presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Potrivit reglementarilor legale, gratarele in aer liber se vor putea organiza doar in zone special amenajate si dotate cu utilitati necesare acestei activitati, iar persoanele care lasa gunoaie si tulbura linistea publica vor fi amendate, anunta EVZ.ro.

Administratorilor zonelor de picnic care nu respecta aceste obligatii pot fi amendati cu pana la 50.000 de lei. Totodata, potrivit actului normativ, cei care iau parte la picnicuri au obligatia de a arunca gunoaiele selectiv in locuri special amenajate.

Cei care nu respecta acest lucru risca sa fie sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 200 si 2.000 de lei. Focul va fi aprins doar in locurile special amenajate si nu se va lasa nesupravegheat, amenda aplicata pentru nerespectarea acestor obligatii se ridica la 3.000 de lei.

O amenda cuprinsa intre 300 si 3.000 de lei este prevazuta pentru cei care nu pastreaza linistea in locurile destinate picnicurilor, dar si pentru cei care arunca pe jos mucuri de tigara.

Facebook Comments

Taguri

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE